Evita som valp. Visst är hon en liten stjärna alla redan då!


Valpar planeras våren/försommaren -09 efter Skärgårdsvallarens Evita!

Evita bor i Ronneby i Blekinge hos familjen Andersson.
Hon är ofta resesällskap när matte Cecila tävlar  i Svenska Paint landslaget dvs Westernridning i olika klasser med sin häst Melker eller när lillmatte Maria tävlar med Melker i sina klasser.

Matte Cecilia är mkt högt rankad i Europa i sina klasser så Evita är nog lika välkänd som Matte och hästen förmodar jag pga sitt underbara sätt.

En pigg glad tik som älskar att vara med och är supercool i sin mentalitet.
Första utställningen kom hon efter mor sin (Millan) och bästa hane var en släkting till henne så det var rena släktträffen i Malmö utställningshallen. Så Malmö resulterade i ett cert och resv cacib och blev tvåa bästa tik Malmö 2008 .  Två cert till så är Evita SUCH dvs Svensk utställnings Champion.

Evita är från min egna uppfödning och är moder är Cardax Kamomill (Millan) och far är Faarups Wictor, två välkända uppfödarnamn och genetik i Cardigan kretsar i Europa.

Hon skall ställas igen Malmö nu i mars även denna gång är det internationell status på utställnngen med stor konkurrens hoppas jag.
Det är en mkt snygg tik med underbar anatomi och mentalitet så jag blir förvånad om hon inte vinner eller kommer tvåa. Hon är en mkt fin komb av Millan och Wictor.


Millans Millan har titlarna SUCH DKCH NUCH NV-06 och INTUCH och  blev Sveriges Vinstrikaste Welsh Corgi Cardigan år 2006, är inkvalad till Cruft tre gånger.

Faarups Wictor är en mkt snygg gentleman som har tagit ett antal priser som DKCH INTUCH SUCH och tagit mkt fina priser på CRUFT samt lämnat mkt fina valpar efter sig.

Vem som skall bli pappa till valparna...jaa det har jag inte bestämt ännu. Jag och Margareta Widin (min mentor och min uppfödare och vän) vi skall "slå våra kloka huvud tillsammans" om detta.

Men det jag kan lova är att det kommer en mkt bra mentalt hane som har mkt bra anatomi och är snygg. Men det viktigaste är att hane är trevlig och sund i sin mentalitet även om han skall vara snygg.

En hund är en familjemedlem och skall kunna fungera i alla situationer tycker jag. Så därför lägger jag stor vikt vid att föräldrar djuren skall ha bra mentalitet .

Och givitvis skall de vara mkt bra rörelsemönster och inte med förlånga ryggar så det blir problem. Det lätta är att avla med färger men har man fått in problem med anatomin så är det mkt svårt att avla bort det tar lång tid att få bort sådana defekter.

Och det är det som är så intressant med avel att få en känsla av att viss genetik och aveldjur att ev passa för varandra så det blir bra valpar.

Men ibland kan man ha maximal otur som sjukdomar och komplikationer vid valpning så varje gång dräktighet och valpning går bra skall man tacka högre makter och hålla tummarna.

NI är välkommna att ringa vid intresse av valpar.

Mvh Gertrud Ohlsson /Skärgårdsvallarens kennel tfn 0457 35244 mobil 0708 277805

"Stjärnan" Evita


Evita


Skärgårdsvallarens Evita


Finns det hjärterum så finns det .......rum!



Här har Faxe som använder Elwis rumpa som kudde och katten "svartvit" tryckt ihop sig för att kunna ligga och mysa. Så här tätt ligger alltid denna trion enligt familjen Persson i Bräknehoby i Blekinge.

RSS 2.0