Faithe behöver nytt hem omgående!

Jag fick ett mkt ledsamt samtal från Danmark idag från Stine och Per som köpte Faithe.

Pga sjukdom i familjen så  finns det ingen möjlighet att kunna ha kvar Faithe.

Så nu letar jag ett hem som kan passa en trevlig social Faithe.

Hon är full vacc och har hundpass och rabiesvaccinerad.

Faithe kommer tillbaks denna vecka till kenneln.

Vid intresse så hör av er till mig på hemtfn 0457 35244 eller min mobil 0708 277805

Det är en pärla till tikvalp!

//Gertrud Ohlsson
Skärgårdsvallarens kennel


Felix bor nu i Södermanland och med det så har alla valpar nya hem.

I lördags så kom familjen Victoria och  Karl Axelsson boende i Vagnhärad för att titta på Felix och känna om han passade dem.

Med sina jätteöron guppande som är tre storlekar förstora och grova ben och jättetassar och så bedårande intelligenta ögon så finns en piperline som har direkt koppling till folks hjärtan när de ser en Cardigan. Som vanligt så tar Welsh cogi cardigan alla människor med storm.

Och så hände även med Felix och tvärtom. När de hade varit ute och rastat honom så lämnade han dem inte "ur siktet" så att säga. Han skulle bara med dem hem hade han bestämt sig för. Följde dem med blicken och la sig i position där han hade uppsikt över hela familjen så de inte glömde honom.

Behöver väl inte säga att han kom med dem hem eller... 
Måste säga att jag har haft en otroligt tur som har fått så kanonfina hem till mina valpar.
Jag brukar ta det lugnt  och har inte lätt att få panik över att alla valpar inte är sålda innan de är 12 veckor . 

Det viktigaste är att personkemin skall fungera mellan hund och familj/förare och att det skall kännas rätt " i magen" på mig som uppfödare.
Annars så  behåller jag dem hellre ett tag här hemma tills rätta personen eller familjen kommer.
Och njuter lite mer av dem.

Säger detta en gång till ;

-Ring hellre en gång för mycket än för lite när det gäller något .
Annars ring ändå.. så jag för höra hur allt går med valpen/unghunden och  den vuxna hunden så jag kan ge råd mm.
Kan inte jag besvara frågorna så vet jag alltid någon som kan.

Tack alla valpköpare för ni valde vår kennel Skärgårdsvallaren!


Och så kom Faithe alias "Sille" äntligen till Danmark.

Faithe alias "Sille" åkte till Danmark i torsdags vi skulle mötas efter Öresundsbron på den Svenska sidan vid en stor pakeringsficka för att åka gemensamt till ett fik som ligger ca 2 km bortom betalstationen.
 
Men  jag hade blandat i hop hur vägarna såg ut d.v.a att det var fyrfiligt på den Svenska sidan och två filigt på den Danska  men det är ju tvärtom vilket jag blev pinsamt medveten om.

Så när jag och min mor samt lilla "Sille" anlände framför betalstationen så  kom jag inte över pga en järnväg som gick mitt i alltihopa    så jag fick vackert lee mot vakterna och berätta min historia så vi blev utsläppta på baksidan...pinsamt.
men historian är tyvärr inte slut där .....Det kommer mer pinsamheter hi.hi

Vi körde genom ett vackert litet samhälle som heter Bunkeflostand och jag tänkte att jag skulle ringa till Stine och Per för att bestämma ny plats på mackdonalds   som ligger långt innan själva betalstationen men mitt i alltihop så måste jag fått en "hjärnblödning" för jag blandade ihop avstånd och och körde fel så vi kom till Betalstationen IGEN...

Stackars lilla mamma hon skrattade så tårarna rann  men jag tror nog att det var chocken för hon var rätt generad över sin dotters fadäser...

Det värsta var att det var samma vakt som kom.
.-NÄÄÄ INTE NU IGEN sa han och vred sig av skratt...

Så det blev en pinsam berättelse igen och vi blev utsläppta en andra gg med orden

-Nu Vill Jag Inte Se Att Du Kommer Hit En Tredje Gång... Jag lovade och körde snällt därifrån  skrattande så jag nästan kiknade över min "otroliga orienteringsförmåga"............

Vi bestämde att mötas på IKEA det är stort och dit hittar alla...hm utom jag då..givetvis körde jag fel igen och kom in i Malmö centrum..

För att slutligen komma fram till Ikea med en muttrande mor i sätet brevid
 - Vi skulle kört som jag sa..

men som en "realist optimist" jag är  så sa jag

- Tänk vad vi hade missat om jag kört rätt 
Vi hade inte sett centrum och du hade inte fått en guidning där igenom och vi hade missat all skratt och vakterna hade inte skrattat så de vridit sig heller.

Ibland är det bra att kunna bjuda på ett gott skratt för det förlänger livet (sägs det) eller gör det mycket roligare iallafall.
Och lika bra att kunna skratta åt sig själv  för annars gör någon annan det och gemensamma skratt är alltid gott.

Vi hade en rolig  Mor och Dotter Resa med skratt och kombinerat med allvarliga samtal och skratt igen och Faithe alias  Sille som hon nu kallas (för lilltjejen kan inte säga Faithe ännu så det blev Sille) kom till slut hem till Danmark.

Och jag kan väl bara hoppas att min mor vill vara min reskamrat en gång till någon gång i framtiden....hi.hi

Sille i sitt hem


Faithe alias Sille hemma i Danmark


Och så är det bara Felix kvar som behöver nytt hem.

Och så har vi bara Felix kvar som vill flytta härifrån till ett eget hem så snart som möjligt.

Om Felix kan man säga att han är en charmerande liten gentleman som kommer att utvecklas mycket fint.

En cool smart kille som är hur lätt som helst att hantera.

Som det övriga i kullen är han orädd och mental stabil och mycket trevlig.

Felix har en snygg mörkröd bringle färg och har anatomiskt mycket bra fina vinklar och stabil rygg.

Baksidan på det vita örat kommer inte att vara vitt speciellt länge,  man kan se hur brinlde färgen börjar komma som små prickar uppe i övre kanten på örat  och som blir större och större tills det kommer att täcka baksidan.

En riktigt Charmerande hjärtekrossare!


Felix nyfiken


Felix


Felix


Faxi med sin kompis


Nya bilder från valpköpare!

Sänd gärna bilder på valparna så får vi alla se hur de växer och utvecklas.

Här är det Filofaxi /Faxi som hon kallas som ligger som en prinsessa. Det syns att hon vet att hon är bedårande.

Och så kommer Ture som han kallas och det namnet ligger bättre i munnen än Fawkes. Visst är det en riktig snygging och så har även han en stor lek kompis, fast hans kompis är brunsvart och Faxis helvit.

Och det roliga är att Welsh corgi cardigan ser sig inte som en ras med korta ben för mentalt är de mycket stora hundar  det kan man nog se på valet av deras lek kompisar.

Fawkes/ alias Ture med sin stora lek kompis.


Fawkes/ alias Ture


Faxi


Faithe


Faithe till Danmark.

Och så reser Faithe till Danmark snart.

Faithe kommer till familjen Stine och Per och får en liten lillmatte  Celina på 14 månader ( en riktig liten söt tjej) och där bor även Ally en snygg bruks schäfer och som kan hjälpa till att fostra Faithe och vara hennes hundkompis.

Stine och Per jobbar med Ally i agillity , en lovande schäfer stjärna.

Faithe är snabb och rörlig och är hörsam mot sin förare  så  det här kan bli hur bra som helst med agillity för henne.

En orädd charmig  tikvalp med sin vita bläs i pannan och som älskar att springa hoppa och busa runt men som är som de övriga i kullen en cool valp som varvar ner efter ett tag för att bara vilja gosa i knät .

Faithe och Felix behöver hem!

Så är det bara Faithe och Felix som är kvar nu i kenneln och jag hoppas att nya hem är på gång.


Dessa är mycket coola mentalt men är pigga på att hitta på bus och vara i gång. Ligger  i medel i rang båda två kan man säga.

Just nu så har Faithe övertaget men Felix är en gentlemann uti klo spetsarna så han tar gärna steget tillbaks och så skall det vara med en bra hanhund.

Skall inte göra någon liknelse mellan oss människor men det är svårt att låta bli.....

Faxe till eget hem.

Faxe har åkt till Bräknehoby till familjen och mina vänner Percy och Åsa som har Cardisen Elwis och dottern Elin äger Bordercollien A-chessi från min uppfödning och så är lilltjejen Amanda lillmatte till Elwis och Faxe oxo.

Chessi en hund som jag köpte tillbaks pga hon var sönderstressad pga olika faktorer. Nu har hon lugnat ner sig och fungerar så fint med sin matte Elin och de jobbar med lydnad och viltspår.

Jag var på snabb visit igår hos mina vänner och Faxe var så lugnt och fin och hade bott in sig allaredan. Hade vant sig vid katterna men blev lite fundersam varför de märkliga  "hundarna" lät så konstigt. 

Jagade den yngre katten några gånger runt köksbordet ( den behövde nog lite motion :-) ) sedan försökte han med den äldre katten "Svartvit" men där gick det inte .
En riktig fin liten örfil med klorna indragna ven runt Faxes nos och  då satt sig Faxe och tittade lite konstigt på den svartvita "hunden" och sedan gäspade han högt.

Kan riktigt höra hur tankarna gick hos Faxe. - Hm för liten i storlek för att vara en  Bordercollie även om färgen är lika, låter konstigt och så stryker den sig så där äckligt sig mot mej  kan absolut inte vara en hund.

- Kan  det vara en jätteråtta måntro!!!

Elwis låg och studerade honom  tittade sedan på Åsa och sedan var det som han ruskade på huvudet och sa - Jaa se småkillar....

Nu skall man inte förmänskliga hundar eller djur med våra tankar men ibland får man ändå ett intryck av att de tänker som vi iallafall...





RSS 2.0